Kaksi naista elävät lähekkäisissä kylissä toisistaan tietämättä. Miehet hallitsevat ja sukupolvia vanhat perinteet vallitsevat ja määräävät koko kylän kohtaloa.
Karhun morsian -romaani kuljettaa kauas viikinkiajan maailmaan. Karhulla on ollut pitkään vahva asema uskomuksissa. Lähekkäisten kylien uskomukset ovat saaneet kuitenkin eri suunnan, ja nyt toisessa kylässä karhun mahti tunnustetaan ja karhun morsiamella on edelleen tärkeä rooli. Toisessa kylässä puolestaan vanha uskomus on kielletty ja karhun morsiamesta ei haluta puhua, vaikka moni muinaiseen perinteeseen edelleen uskoo.
Surmakylän Aslaug ja Suolakarin Freydis ovat karhun morsiamia ja kyliensä kohtalon avaimia tai niin moni ainakin uskoo. Alistuvatko naiset perinteiden ja kohtalon edessä, vai päättävätkö he kulkea omaa tietää ja uhmata perinteitä. Rikkovatko he muinaiset valat ja kunnian mikä heitä velvoittaa?
Kirjassa seurataan vuoron perään Aslaugin ja Freydisin elämää ja tapahtumia heidän kotikylissä. Vähitellen lukijalle paljastuu naisten menneisyys ja se, miten naisten elämät kietoutuvat toisiinsa. Kirja keskittyy kertomaa tarinaa näiden naisten näkökulmasta ja viikinkien taistelut ja retket jäävät vähemmälle huomiolle.
Törmänen osaa kuljettaa tarinaa sujuvasti eteenpäin ja siinä on sopivasti yllättäviä käänteitä, joita lukija ei osaa arvata ennalta. Etenkin keskeisimpien henkilöhahmojen ajatuksiin ja tarkoitusperiin pääsee käsiksi, vaikka kovin syvällisiä henkilökuvia ei romaanissa luodakaan.
Karhun morsian on varsin kivaa ja kevyttä fantasiakirjallisuutta, joka ammentaa tarinansa pohjoismaalaisesta mytologiasta. Kirjan teema käsittelee miesten ja naisten välistä valta-asemaa. Kirjassa miehet hallitsevat näennäisesti maailmaa, mutta naisilla on ollut vahva rooli historiassa ja etenkin karhun morsiamilla tuntuu olevan enemmän valtaa kuin suoraa myönnetään.
Karhun morsian voitti Liken ja Tähtivaeltajan järjestämän spekulatiivisen fiktion kirjoituskilpailun.