Tohtorin lemmenloukku

28.10.2017
Teksti:
Kuvat:
Oulun Työväen Näyttämö

Jos elämä alkaa muuttua liian vakavaksi, on aika suunnata verryttelemään naurulihaksia Oulun Työväen Näyttämölle. Syksyn uutuusfarssi Tohtorin lemmenloukku sai ensi-iltansa 20. lokakuuta.

Tänä vuonna 115-vuotista taivaltaan juhlistava Oulun vanhin teatteri OTN tarjoilee yleisölleen aikamatkan Pariisiin. La Belle Époque, eli vanha hyvä aika oli yläluokan juhlien aikaa, jolloin löyhämoraalisuus kukoisti Moulin Rougen kaltaisissa huvittelupaikoissa. Ohjaaja Markus Packalén kuvailee Georges Feydeaun näytelmää vaudeville-komediaksi, sillä se sisältää perusfarssiakin päättömämpää menoa.

Tohtori ”Mulinööllä” eli Victor Moulineauxilla (Pekka Kesälahti) riittää selittelemistä, kun hän koettaa salailla käyntiään Moulin Rougessa tuoreelta aviovaimoltaan Yvonnelta (Karoliina Virtanen). Tehtävä hankaloituu, kun paikalle pelmahtaa koko ajan lisää väkeä sotkemaan kuvioita. Etenkin tohtorin kauhistuttava anoppi Hortense (Riitta Toropainen) aiheuttaa hämminkiä tarkkasilmäisyydellään. Jaloissa pyörii hektisen palvelusväen lisäksi täysin pihalla oleva Bassinet (Jarmo Lamppu), jonka rooli vaihtuu useaan otteeseen hänen sitä tietämättään. Monen muunkin rooli on tosin vähän väliä aivan muu kuin toiset luulevat. Touhu ryöstäytyy lopullisesti käsistä, kun onnettoman tohtorin vaivoiksi ilmaantuu rakastajattaren Suzanne Aubinin (Minna Kuusisto) mustasukkainen mies, preussilaisupseeri Anatole Aubin (Jarmo Saurio). Väärinymmärrysten soppa on valmis eikä katsoja voi muuta kuin seurata pää pyörällä hengästyttävää koheltamista.

Jälleen kerran näyttelijäporukka vakuuttaa ammattitaidollaan: tarkkaakin tarkemmat ajoitukset, äänenpainotukset, ilmeet ja eleet ovat kohdillaan. Kun meno lopulta yltyy pölyhiukkasia nostattavaksi hulabalooksi, kukaan ei totisesti pysy paikallaan. Pariisilaiskodista muotisalongiksi muuntuva lavastus sentään pitää pintansa, vaikkakin kovalla käytöllä olevat ovet jo natisevat liitoksistaan. Loppuhuipennuksen jälkeen katsoja voi huokaista helpotuksesta: onneksi oma elämä ei ole aivan yhtä päätöntä.

Nousu onnittelee 115-vuotiasta!

Tohtorin lemmenloukku Oulun Työväen Näyttämöllä 17. joulukuuta saakka.
LISÄÄ JUTTUJA:

Toinen Minussa Kesken jäänet hetket