Suljettu arkku

08.12.2016
Teksti:
FIILIS: HUIKEA

Suljettu arkku on Sophie Hannahin kirjoittaman Hercule Poirot -sarjan toinen teos. Kirja vaikuttaa jo takakannen perusteella erittäin mielenkiintoiselta – tämän suhteen lukija ei tule pettymään.

Kirjan alkumetreillä vanhaan kartanoon kokoontuu ryhmä ihmisiä, joilla ei alkuun näytä olevan mitään yhteistä keskenään. Paikalle ovat Poirotin ja Catchpoolin lisäksi saapuneet Lady Adelina Playford laajan seureensa kanssa, johon kuuluvat muun muassa hänen lapsensa puolisoineen, asianajat sekä sihteeri. Lady Playfordin yllättävän ilmoituksen jälkeen kartanossa tapahtuu murhayritys, ja Poirot tekee kaikkensa selvittääkseen, kuka joukosta olisi valmis tekemään murhan.

Suljettu arkku on erittäin tiivis ja viihdyttävä teos. Hannah on onnistunut sanoin maalaamaan kirjan sivuille näkymät vanhasta kartanosta, lähes haamua muistuttavasta hovimestarista sekä monista muista mielenkiintoisista hahmoista. Kirjaa lukiessa kannattaa kuitenkin olla hyvin tarkkana, koska se kätkee sivuille erinäisiä vihjeitä ja hyvin piilotettuja viittauksia, jotka saaattavat löyhästi lukiessa soljua ohi. Kirjassa riittää yllätyksellisyyttä sen viimeisille metreille saakka. Mukaan on ripoteltu juuri sopivasti myös huumoria.

Suljettu arkku
Sophie Hannah

WSOY
Sivuja: 324
Suomentanut: Terhi Vartia


LISÄÄ JUTTUJA:

Selviytyjät – kirja elämästä Ihmisen kokoisia tiloja muotoilun keinoin, päivi raivio Tuomas Salminen