Selviytymisopas – Maailma muuttuu, näin jäät henkiin

Opas maailman pelastajille

Elämme globaalien muutosten aikaa, ja epävarmuus on uusi normaali. Maapallomme kantokyky on äärirajoillaan ja valtasuhteet maailmanpolitiikassa jälleen muuttumassa, ilmastonmuutos etenee ja selvää on että länsimainen yltäkylläinen elämä ei voi enää jatkua entiseen malliin. Keinoäly ja robotiikka jyräävät duunarin, ja tulevaisuus voi näyttää varsin synkältä ja toivottomalta. Vai näyttääkö sittenkään? Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milonoff ovat kirjoittaneet valonkipinäksi tulevaisuuden hämärään toivoa sekä hyviä neuvoja ja vinkkejä pursuavan opaskirjan nimeltä Selviytymisopas – Maailma muuttuu, näin jäät henkiin.

Päivän uutisvirrassa toistuvat päivästä toiseen samat teemat; ilmastonmuutos, kestävyysvaje, työelämän muutos, kiristynyt ulkopoliittinen tilanne, lohkoketjut, keinoäly. Kuten kaikki sukupolvet aiemminkin, elämme ja tulemme aina elämään muutosten loputtomassa virrassa. Nyt tapahtuvat muutokset ovat kuitenkin niin suuria ja globaaleja, sekä koskettavat käytännössä koko planeettamme asujaimistoa, että on vaikea arvioida miltä maailma näyttää vaikkapa kymmenen vuoden kuluttua, puhumattakaan vuosikymmenten päästä. Se on pelottavaa, ja pelko valitettavasti lietsoo vihaa, mikä on jo nähtävissä esimerkiksi pakolaiskriisin tiimoilta.

Riku ja Tunna, tuo mainio Madventures-kaksikko on pureutunut tuleviin haasteisiin ja koonnut tulevaisuuden survivalistille neuvot ja vinkit siitä mitkä ovat lähitulevaisuuden haasteet, kuinka niihin voi varautua ja selvitä niistä voittajana. Riku ja Tunna ovat arvioineet tulevaisuuden näkymiä niin dystopian kuin utopiankin näkökulmasta. Keskeinen kirjan sanoma lukijalle on, että tulevaisuuteen voi kaikesta huolimatta varautua, ja sen eteen kannattaa ja pitää myös tehdä töitä; lukea kirjoja, olla utelias ja hankkia uusia tietoja sekä taitoja, avartaa maailmankuvaansa ja mieltään näkemällä, kokemalla ja matkustamalla.

Selviytymisopasta on mukava lukea, sillä synkkiäkin teemoja keventää sopivasti Rikun ja Tunnan rennonletkeä kirjoitustyyli sekä huumori, tekstin menemättä siitä kuitenkaan aivan pelkäksi perseilyksi ja läpän heittelyksi. Kirjassa on mukana asiantuntijoiden kuten professori Peter Lundin ja Esko Valtaojan tulevaisuuden visioita, sekä hauskoja mutta hyödyllisiäkin käytännön vinkkiosioita, joiden ohjeilla opit muun muassa perustamaan marsufarmin ruokahuollon turvaamiseksi kun yhteiskunta on romahtanut. Ei siis muuta kuin Selviytymisopas haltuun lähimmästä kirjakaupasta tai verkosta, ja keinotekoista jäävuorta byggaamaan maanviljelysten pelastamiseksi!

Selviytymisopas - Maailma muuttuu, näin jäät henkiin
Riku Rantanen & Tuomas Milonoff

Johnny Kniga
Sivuja: 182


LISÄÄ JUTTUJA:

Valomerkki Merenkulkija