Pientä säätöä, herra ministeri

Pelastaako ministeri maineensa?

22.10.2019
Teksti:
Kuvat:
Juha Heimovirta

Oulun Työväen Näyttämöllä 18. lokakuuta ensi-iltansa saanut näytelmä Pientä säätöä, herra ministeri on hulvaton komedia. Yleisö saa nauraa kommelluksille läpi esityksen.

Kaikki saa alkunsa siitä, kun ministeri on majoittunut hotelliin salarakkaansa kanssa, joka sattuu olemaan oppositiopuolueen sihteeri. Samaan aikaan on käynnissä parlamentin istunto, jossa ministerin pitäisi olla. Yksityisetsivä on heidän jäljillään, mutta kun ikkuna putoaa etsivän päähän, asiat mutkistuvat.

Ministerin maine on vaarassa – ruumiista on päästävä eroon keinolla millä hyvänsä. Ministeri ei halua paljastua ja hän alkaa järjestelemään asioita hävittääkseen ruumiin hotellihuoneestaan. Ehtiikö paikalle ensin ministerin erityisavustaja, tarjoilija, hotellin johtaja vai media?

Ministerin roolissa Pekka Kesälahti koettaa saada erityisavustajansa Joel Loukkolan kuosiin.

Ministerin roolissa Pekka Kesälahti koettaa saada erityisavustajansa Joel Loukkolan kuosiin.

Ministeri kuvittelee maailman pyörivän hänen ympärillään, ja etenkin erityisavustaja yrittää osoittaa, ettei näin ole. Asiat eivät kuitenkaan etene ihan niin suoraviivaisesti kuin ministeri ajattelee, vaan liian moni henkilö sotkeutuu asiaan. Paikalle ilmaantuvat tietysti aviopuolisot, sairaanhoitaja sekä tietysti hotellin henkilökuntaa.

Pientä säätöä päätöksissä joudutaan tekemään kerta toisensa jälkeen, ja kun ministeri päätyy kertomaan eri ihmisille erilaisia versioita tapahtumien kulusta ja eri henkilöiden henkilöllisyydestä, sekava vyyhti on valmis.

Onnistunut ja hauska näytelmä

Näytelmä perustuu Ray Cooneyn käsikirjoitukseen ja sen Oulun Työväen Näyttämölle sen on ohjannut Markus Packalén.

Rooleissa eniten hauskuuttavat itse ministerin roolissa Pekka Kesälahti ja hänen erityisavustajansa roolissa Joel Loukkola. Hotellin tarjoilijan roolissa häärii Kasim Cevirel.

Lavastus on varsin staattinen. Tapahtumat keskittyvät ministerin hotellihuoneeseen, johon henkilö toisensa jälkeen päätyy. Vaikka esitys on täynnä tapahtumia ja juonenkäänteitä, tapahtumien kulkua on vaivatonta seurata.

Tämä farssi naurattaa! Ensi-illassa yleisö viihtyi ja naurua kuului yleisön joukosta läpi esityksen. Näytelmää voi suositella rentoon iltaan, sillä se hauskuttaa varmasti pimenevissä syysilloissa. Esitykset jatkuvat 15. joulukuuta saakka Oulun Työväen Näyttämöllä.

Hotellin tarjoilija Kasim Cevirel ja ministerin erityisavustajan Joel Loukkola säätävät asioita.

Hotellin tarjoilija Kasim Cevirel ja ministerin erityisavustajan Joel Loukkola säätävät asioita.
LISÄÄ JUTTUJA:

Kaustinen Folk Music Festival