Oululaisten luovuus esiin

Väritetään yhdessä OULU-kirjaimet!

24.05.2021
Teksti:
Kuvat:
Anne Koskela

Yli vuoden kestänyt koronatilanne on vaikeuttanut kulttuurista nauttimista sisätiloissa, tehden sen rajoitteineen ajoittain mahdottomaksi. Ehkä taiteen siirtäminen ulkotiloihin tuo helpotusta korona-arkeen. Osallistava tilataidetetempaus rohkaisee jokaista luovuuteen keskellä Oulun kaupunkia.

Lauantaina 22. toukokuuta paljastettiin Oulun Madetojanpuistossa tilataideteos OULU-kirjaimet, jossa kirjaimet ovat kaikkien vapaasti koristeltavissa graffitein ja maalauksin reilun viikon ajan – sunnuntaihin 30. toukokuuta kello 18 asti. Tapahtuman takana ovat Oulun ammattikorkeakoulu ja Luova Farmi yhteistyössä Oulun kaupungin tapahtumapalveluiden, Oulun katutaide ry:n sekä Tulva ry:n kanssa.

Tapahtumajärjestäjät Linnea Halkola, Oona Penttilä ja Olivia Bryan (pääkuvassa) kertovat, että taiteellisen tempauksen tarkoituksena on tuoda väriä oululaiseen kaupunkikuvaan ja kannustaa kaupunkilaisia vapaaseen luovuuteen. Lauantain avajaisissa oli mukana myös Henri Honkanen Oulun Katutaide ry:stä antamassa kirjaimille ensimmäisenä väriä.

Kolmiulotteinen ja yhteisöllinen tilataideteos juuri ennen paljastamista sateisessa Madetojanpuistossa.

Kulttuurimedia Kuiske oli mukana seuraamassa tapahtuman avajaisia lauantaina. Voit seurata viikon ajan Kuiskeen Instagram-tarinoista taideteoksen kehittymistä ja värittymistä. Raportoimme verkkosivuillamme tempauksen lopputuloksesta ja arvioimme myös sen herättämää innostusta sekä mahdollisia vaikutuksia Oulun kaupunkikulttuuriin tulevaisuudessa.

Tarvitseeko Oulu värikkäämmän kaupunkikuvan? Olisiko katutaiteen nostaminen voimakkaammin esille hyvä keino sen saavuttamiseksi? Mitä mieltä Banksy olisi tästä kaikesta? Hän on katutaiteen kantaaottava sankari, jonka mukaan taide kuuluu kaikille. Näiden kysymysten ääreen palaamme viikon kuluttua tilataideteoksen elämänkaaren saavuttaessa päätepisteensä.
LISÄÄ JUTTUJA:

Oulun teatteri – My Fair Lady. Kuvassa Yasmine Yamajako sekä laulavaa ja tanssivaa ensembleä. Kuva © Jussi Tuokkola