Minä luen! – Janne Blomqvist

Musiikki-elämäkertoja ja talouden perusteita

Janne Blomqvist on pitkän linjan kirjastolainen, joka on tehnyt käytännössä kaikkea mahdollista kirjastotyötä apulaisesta esimiestehtäviin. Janne työskentelee tällä hetkellä informaatikkona Turun kaupunginkirjastossa. Hän harrastaa musiikkia, elokuvia ja lukemista.

Mitä luet Janne Blomqvist?

‒ Olen elämäkerta- ja tietokirjojen lukija. Luen hyvin vähän niin sanottuja perinteisiä romaaneja. Musiikin harrastajana mainitsen viimeksi lukemani Hectorin Asfalttihipin ja vielä alkuvaiheissaan olevan Kauko Röyhkän Marjatan pojan.

‒ Teoksissa on mielenkiintoisia muisteloita ja näkökulmia muusikkojen lähtökohtiin, henkilökohtaiseen ja musiikilliseen kehittymiseen. Näissä oli mukavaa se, että kerrottiin myös muusta kuin musiikista, kuten vanhemmista, perheestä ja koulun vaikutuksesta. Entisenä oululaisena odotan mielenkiinnolla, mistä kaikesta Kauko vielä kirjoittaakaan.

‒ Musiikkikirjojen lisäksi nostan esiin Sixten Korkmanin muutaman vuoden takaisen kirjan Talous ja utopia. Tämä on eräänlainen talous for dummies -tyylinen kirja, jossa kerrotaan mahdollisimman selkeästi ja ymmärrettävästi taloudesta, sen merkityksestä ja tärkeydestä yhteiskunnassa. Silmiä avaava teos, joka tulee kestämään aikaa.

Minkälainen lukija olet Janne?

‒ Kirjojen lukeminen vie tehokkaasti pois arjesta ja suorastaan pakottaa keskittymään näinä digitaalisina aikoina helpon ruudun tuijottamisen ja lyhyiden tekstien sijaan pidempitekstisiin tarinoihin.

‒ Luovuin jokin vuosi sitten tavasta hamstrata kasapäin mielenkiintoisia kirjoja, joita en sitten kuitenkaan saanut luettua. Olen ottanut tavaksi lainata tai ostaa yksi mielenkiintoinen kirja kerrallaan, joka tulee sitten luettuakin ennen seuraavaa.

‒ En ole tähän mennessä jättänyt yhtään kirjaa kesken, koska minua jäisi kaivelemaan, josko teoksessa tapahtuisi kuitenkin jokin minua miellyttävä käänne. Jos ei tapahdu enkä pidä kirjasta, se on sitten kuitenkin luettu, mutta ei tarvitse siihen toista kertaa palata.

 

Juttusarjassa Minä luen! tunnetut ja tuntemattomat kirjallisuuden ystävät kertovat mitä lukevat ja minkälaisia lukijoita he ovat. He valitsevat kolme heille ajankohtaista teosta ja kertovat, mikä niissä on hienoa.

Ota kirjastoon ja kirjakauppaan mukaan nämä kirjavinkit.

Janne Bomqvist:
Heikki Harma & Tuula KousaHector : asfalttihippi : muistelmia putkiradiosta Ruusuportille (Otava, 2017).
Kauko Röyhkä: Marjatan poika : muistelmat 1. (Docento, 2019)
Sixten Korkman: Talous ja utopia (Docento, 2012)

Vinkit juttusarjan aiemmista osista:

Saara Turunen:
Katariina Huttunen: Surun istukka (Kustantamo s&s, 2019).
Racel CuskÄäriviivat-trilogia (Kustantamo s&s, 2018).
Caroline Criado PerezNäkymättömät naiset (WSOY, 2020).
Saara Turunen: Rakkauden hirviö (Tammi, 2015).
Saara TurunenSivuhenkilö (Tammi, 2018)
LISÄÄ JUTTUJA:

Nuorgamin vettä