Jenny Fagerlund: 24 pientä ihmettä

Syvällinen sanoma

Joulun aikaan sijoittuva 24 pientä ihmettä on muistutus siitä, miten merkityksellisiä pienet teot voivat olla. Jenny Fagerlundin kolmas romaani virittää joulutunnelmaan, ja sitä voi maistella yksi luku kerrallaan joulukalenterin tavoin. Tarinat eivät kuitenkaan liity varsinaisesti jouluun, ja siksi niiden sanoma voi olla aina ajankohtainen.

Emma ei välitä joulusta, hän toivoo sen vilahtavan ohi mahdollisimman nopeasti. Kaksi vuotta aikaisemmin hän on menettänyt miehensä jouluaattona, ja joulu muistuttaa häntä menetyksestä. Marraskuun lopulla hän kohtaa lumimyrskyssä eksyneen vanhan miehen. Hän auttaa miehen kotiin, ja tuo pieni teko muuttaa hänen maailmansa.

Emma näkee maailmassa jälleen hyvää ja päättää tehdä 24 hyvää tekoa ennen joulua ‒ yhden jokaisena päivänä. Pian teot muuttavat myös Emmaa.

Tärkeimpiä ovat ihmiset ympärillämme

Tarina on niin kaunis, että siihen voi palata aina uudestaan. Se muistuttaa meitä siitä, että pienillä eleillä, teoilla ja toisten auttamisella voi saada paljon aikaan. Tarina voi muuttaa myös käsitystämme elämästä, muistuttaa, että jokaisella on paljon asioita, joista voi olla kiitollinen. Kirja auttaa huomaamaan, että tärkeintä ei ole materia vaan pienet teot ja ihmiset ympärillämme.

Kirjan päähenkilö Emma on uskottava ja hänen tunteisiin ja ajatuksiin on helppo samaistua. 24 pientä ihmettä on helppolukuinen ja rakenteeltaan selkeä. Tarina kertoo reilun kuukauden ajanjaksosta Emman elämässä. Jokainen luku pitää sisällään yhden päivän. Suosittelen kirjaa, kun kaipaat hieman romantiikkaa, mutta samalla syvällistä sanomaa.

24 pientä ihmettä
Jenny Fagerlund

Gummerus
Sivuja 267
Suomentaja: Antti Saarilahti


LISÄÄ JUTTUJA:

Oneiron Fantasia kuolemanjälkeisistä sekunneista – Laura Lindstedt Trashlake suihkulähteellä, Taiteiden yö.