Improvisoitu rakkaudenosoitus kymmenelle kaupungille

05.04.2016
Teksti:
Kuvat:
K

Kaupunkien legendoja, sattumuksia, ylpeyksiä, pelkoja ja iloja nähdään ratkiriemukkaalla tavalla yhteensä kymmenessä suomalaisessa kunnassa maan vanhimman improvisaatioteatterin Stella Polariksen maakuntakierroksella. Seuraavana vuorossa on Manse.

Stella Polaris goes Paikkakunta -kiertueella näyttelijät Jussi Vatanen, Tobias Zilliacus ja Niina Sillanpää saapuvat kymmeneen kaupunkiin, joissa he improvisoivat yhdessä yleisön kanssa tyhjästä juonen, tapahtumapaikat ja roolihahmot sattumuksineen. Näyttelijät myötäelävät paikallisia legendoja ja tapahtumia, joita katsoja ei tiennyt olevankaan.

Improvisaatioteatterille tyypilliseen tapaan katsojia ei painosteta eikä pakoteta, vaan yleisön toiveet toimivat näyttelijöiden ehtymättömänä inspiraation lähteenä. Kokemusta näyttelijöillä piisaa sekä teatterin, tv:n että elokuvien parista. Komediallinen Jussi Vatanen on viime vuosina lyönyt itsensä läpi lukuisissa esiintymisissä sekä tv-ruudussa että elokuvissa. Niina Sillanpää on kunnostautunut erityisesti teatterin puolella ja monitaituri Tobias Zilliacus myös kansainvälisissä produktioissa.

Jussi Vatanen, Tobias Zilliacus ja Niina Sillanpää

Jussi Vatanen, Tobias Zilliacus ja Niina Sillanpää taitavat myös improvisoidut näytelmät.

Tampereella Stella Polaris esiintyy Teatteri STATE:n upeasti entisöidyissä tiloissa eli Musiikkiteatteri Palatsin vanhalla paikalla 7. huhtikuuta. Tampereella on totuttu näkemään improvisaatiota useissa baareissa sekä Teatteri Siperiassa ja Pyynikin kesäteatterissakin, mutta harvemmin STATE:n kaltaisissa puitteissa. Nähtäväksi jää, miten lavaa ja sen edessä olevaa tanssilattiaa hyödynnetään, kun kolme näyttelijää sekä kaksi musiikillisesta tunnelmasta vastaavaa multi-instrumentalistia Jouni Kannisto ja Hannu Risku pääsevät vauhtiin.

Stella Polaris esittelee itsensä Suomen vanhimmaksi ja arvostetuimmaksi improvisaatioteatteriksi ja alan kouluttajaksi. Teatterilavojen lisäksi Stella Polaris on hyödyntänyt improvisaatiota elokuvissa, järjestänyt kansallisia ja kansainvälisiä tapahtumia ja pokannut lukuisia tunnustuspalkintoja.

Stella Polaris goes Paikkakunta -showkiertue järjestetään yhdessä Suomen Stand Up Clubin kanssa. Tampereen jälkeen paikkakuntien kustannuksella nauretaan vielä Jyväskylässä, Porissa ja Kouvolassa. http://www.suomenstandupclub.fi/stellapolaris
LISÄÄ JUTTUJA:

Aleister Crowley - Wandering the Waste Dark Side of the Mime, Marc Gassot, pantomiimi, miimikko, teatteri Luottotoimittaja – Kai Merilä