Iltasatuja kapinallisille tytöille 2

Unelmoi ja tähtää korkealle!

Iltasatuja kapinallisille tytöille 2 sisältää sata uutta tarinaa, jotka kannustavat lapsia unelmoimaan ja tähtäämään korkeammalle. Sata tarinaa kertovat poikkeuksellisista naisista eripuolilta maailmaa. Kirjaan on päässyt myös suomalainen jääsukeltaja Johanna Nordbland.

Maailmalla ilmiöksi noussut ensimmäinen Iltasatuja kapinallisille tytöille on käännetty neljällekymmenelle kielelle ja sitä on painettu yli miljoona kappaletta. Tämä kirja on sen jatko-osa, joka on syntynyt kirjailijoiden ensimmäisen osan jälkeen saamista viesteistä. Ihmiset ympäri maailmaa ovat huomanneet vaikuttavia naisia ja tarinoita ympärillään ja he ovat lähettäneet niitä eteenpäin kirjailijoille, jotka ovat koonneen tarinat yksiin kansiin.

Tavanomaisten prinsessasatujen sijaan tässä kirjassa tutustutaan todellisiin ja oikeisiin ihmisiin, jotka ovat muuttaneet maailmaa tai ainakin omaa elämäänsä merkittävästi. Sadut kertovat kirjailijoista, näyttelijöistä, tutkijoista, urheilijoista, aktivisteista, vallankumouksellisista ja ihan tavallisista naisista. Osa henkilöistä elää edelleen, mutta mukana on myös kauan sitten eläneitä henkilöitä. Näitä naisia yhdistää päättäväisyys, aktiivisuus ja tinkimättömyys – kaikki ovat tehneet töitä saavuttaakseen sen, mitä haluavat.

Yhdellä kirjan aukeamalla on aina satu ja satuun liittyvä naisen kuva, näiden kauniiden kuvien takana on kuusikymmentä naista ympäri maailmaa. Koska naisten tarinat on tiivistetty sivun mittaisiksi, tarinoissa päästään vain hiukan tutustumaan näiden naisten maailmaan. Usea tarina herättää mielenkiinnon näihin naisiin ja etenkin aikuisena lukijana kaipaa lisätietoa useista naisista ja heidän taustoistaan. Tarinat ovat hyvin satumaisia onnellisine loppuineen ja pahoja tapahtumia, kuten murhia silotellaan, mikä on tietysti ymmärrettävää satumaisissa tarinoissa.

Tätä kirjaa kannattaa lukea iltasatuna lapsille, toki kirja sopii myös lapsille, jotka ovat oppineet jo lukemaan itse. Hieman vanhempien lasten kanssa kannattaa myös keskustella näiden naisten elämästä ja kirjan sanomasta. Heille kannattaa korostaa kirjan sanomaa, eli kun uskoo unelmiinsa voi muuttaa maailmaa.

Kirjan ajatuksena on kertoa pienille tytöille rohkeista tytöistä ja antaa heille roolimalleja. Toki maailma on paljon muuttunut vuosien saatossa ja osaan tarinoista voi olla vaikea samaistua, mutta on hienoa, että tytöt ovat saaneet oman satukirjansa ja sankarinsa.

Iltasatuja kapinallisille tytöille 2
Francesca Cavallo & Elena Favilli

Kustantamo S&S
Sivuja: 212
Suomentaja: Maija Kauhanen


LISÄÄ JUTTUJA: