Hirtetyt koirat

Hirtetyt koirat ennakoivat omistajansa kuoleman!

Niel Oxen on kunniamitalein palkittu entinen sotilas, joka elää nykyisin keräämällä pulloja ja dyykkaamalla ruokansa. Hän jättää Kööpenhaminan taakseen ja lähtee etsimään mielenrauhaa Jyllannin metsistä, mutta vastassa onkin painajainen. Kun diplomaatti löydetään kuolleena ja hän joutuu epäiltyjenlistalle ja hänen on nopeasti valittava puolensa.

Auttaessaan tiedustelupalvelua, selittämättömiä kuolemantapauksia paljastuu enemmänkin, kaikille omistajille yhteistä on hirtetyt koirat. Nämä hirtetyt koirat ennakoivat aina omistajansa kuolemaa. Kun Oxenin koira löytyy hirtettynä, onko hän seuraava uhri vai onko se vain valtaverkoston juoni jostain suuremmasta?

Näistä lähtökohdista alkaa Hirtetyt koirat dekkari. Siinä yksi sotilas on valtavan verkoston keskellä, jota leimaa salaseura ja maailma jossa kaikilla on kahdet kasvot. Tiedustelupalvelussa kaikki vaikuttavat pelaavan kahta peliä ja liittoutuvan jonkun kanssa ja oma selusta varmistetaan aina ennen totuutta. Oxen joutuu pohtimaan pyydettiinkö hänet todella tutkinnan avuksi, vai juonitaanko hänen selkänsä takana jotain, keneen voi enää luottaa ja kenen kanssa liittoutua?

Kirjan päähenkilö Oxen on omalaatuinen persoona ja kirja kietoutuu tiukasti hänen ympärilleen. Teoksesta jää vaikutelma, ettei Oxenista ole vielä paljastettu kaikkia puolia ja hänen menneisyydessään on vielä paljon pimennossa. Hirtetyt koirat avaa Oxen-sarjan, joten jatko-osissa on odotettavissa tämän mystisen päähenkilön taustoista paljastuvan vielä paljon.

Kirjailija Jens Henrik Jensen punoo trillerimäistä juonta läpi kirjan uskottavasti ja juonikuvioita riittää. Lukijalle paljastetaan koko ajan jotain uutta, ja toki joitain asioita voi päätellä, mutta loppuratkaisu pysyy arvoituksena aivan kirjan loppuun saakka. Dekkari ei sisällä paljoa väkivaltaa, vaan se luottaa enemmän tarinankerrontaan, jonka Jensen todella osaa. Kirja koukuttaakin juuri tarinallaan, joka on intensiivinen ja dramaattisia käänteitä riittää. Kuitenkin Jensen osaa pitää tarinan tarpeeksi realistisena, jotta tapahtumat voisi helposti kuvitella tositapahtumiksi. Nämä elementit tekevät kirjasta intensiivisen ja ne koukuttavat lukijan niin, että kirjaa on vaikea laskea kädestään, sillä aina tekee mieli lukea vielä yksi luku eteenpäin.

Oxen-sarjaa on julkaistu jo 13 maassa ja sen tv- ja elokuva oikeudet on jo myyty, joten sarjasta on odotettavissa myös filmatisoinnit.

Hirtetyt koirat
Jens Henrik Jensen

WSOY
Sivuja: 402
Suomentaja: Sanna Manninen


LISÄÄ JUTTUJA:

kent ghost world