Burleski-värityskirja

28.02.2016
Teksti:
Fiilis: ihastunut

Aikuisille suunnatut värityskirjat ovat hitti sekä meillä että maailmalla. Värityskirjojen aiheet vaihtelevat psykedeelisestä Kalevalasta teknisten menovempeleiden maailmaan, mutta nyt Like Kustannus on julkaissut hieman erilaisen värityskirjan joka varmasti saa monen miehenkin innostumaan värittämisestä aivan eri tavalla; Molly Moonstonen Burleski-värityskirja, josta riittää silmäniloa ja väritettävää pitkäksi aikaa.

Molly Moonstone on kuvataiteilija, laulaja ja burleskitaiteilija Saana Koskisen tanssija-nimi, jolla hänet tunnetaan burleskishow’n esiintyjänä. Burleskishow’t juontuvat 1800-luvun Yhdysvaltojen varietee- ja vaudevilleteattereiden paheellisina pidetyistä esityksistä. Aikojen kuluessa burleskin muoto muuttui yhä rohkeammaksi, ja 1960-luvulla mukaan tuli myös striptease. Tämän päivän burleskissa yhdistyvät niin dragshow, performanssi, leikkisä striptease kuin parodia ja komediallinenkin aspekti. Tunnettuja burleskin tähtiä ovat muun muassa Bettie Page, Dita Von Teese ja Bambi Jones. Vuosia sitten burleski rantautui Suomeenkin maailmanlaajuisen muoti-ilmiön mukana, ja maassamme on tätä nykyä suuri joukko burleskitanssin harrastajia mutta myös ammattimaisia show-esiintyjiä.

Burleski-värityskirjasta huokuu naisellisuuden ylistys ja toisaalta burleskille ominainen leikkimielisyys. Värityskirjan hahmot ovat sarjakuvamaisia ja ne Värityskuvatedustavat selvästi nykypäivän burleski-tyyliä tatuointeineen. Burleskille tunnusomaiset korsetit ja tasselit sekä burleski-kaunottarien leikkisän viettelevät poseeraukset antavat esimakua siitä mitä burleski ainakin pinnallisesti katsottuna on. Värityskuvissa on paljon pieniä yksityiskohtia kuten koruja ja tatuointeja, ja värittämisen osalta kuvissa on kohtuullisesti haastetta. Kirjassa on yhteensä 64 sivua, joten värittämisen iloa riittää varmasti pitkäksi aikaa. Allekirjoittanut kokeili värittämiseen tussikyniä sekä puukyniä joista jälkimmäiset soveltuivat paremmin pieniin yksityiskohtiin ja varjostusten tekemiseen.

Monesti kuulee tuskailtavan kuinka vaikeaa on keksiä miehelle sopivaa lahjaideaa. Nyt tarjolla on erinomainen vaihtoehto; Burleski-värityskirja ja värikynät pakettiin ja bububbiduu! Täydellinen lahja miehelle on valmis!

Burleski-värityskirja
Molly Moonstone

Like kustannus
Sivuja: 64
Julkaistu: 02/2016


LISÄÄ JUTTUJA:

Martta Tervonen